Въпроси относно резервациите: 

 

1. Какви са офертите на сайта?

Новият подобрен сайт на Дертур България Ви дава уникалната възможност да резервирате вашата туристическа услуга в реално време на реални цени. Какво означава това – щом виждате офертата на сайта – това означава, че тя е актуална и може да бъде резервирана веднага, без нужда от препотвърждаване на цената и наличността. Местата, които виждате са по контингент на туроепаратора, аз не са директно към хотела.

 

2. Какви са предимствата на пакетните резервации/самолетни почивки?

В случай на отмяна на полет – туроператорът е длъжен да Ви предложи алтернативен вариант до постигане на взаимно съгласие. Същото се отнася и за хотелското настаняване, трансфери и всички включени в пакета услуги. Резервирайки пакетна почивка с Дертур избирате сигурността! 

 

3. Каква е разликата между заявка за резервация и директна резервация?

На нашият сайт dertour.bg клиентите избират между това да направят заявка за резервация и това да направят директна резервация, плащайки веднага с карта. Разлики между заявка за резервация и резервация:

При заявката за резервация се попълват данните, необходими за резервация, но на начин на плащане се заявява „Плащането ще бъде допълнително уточнено с Дертур“. Заявката идва при нас и ние я обработваме като резервация, след което се свързваме с Вас с конкретен срок и условия за плащане. В случай, че цената е различна или офертата е изчерпана – отново се свързваме с Вас и обсъждаме алтернативни варианти. Имайте предвид, че при подаване на заявка и непристъпването директно към резервация – ние не можем да гарантираме, че цената и наличността ще се запазят същите до момента на обработка. Ако изберете плащане през нашия сайт и то е успешно –  автоматично правите резервация и получавате имейл с номер на резервация. Така вие се съгласявате с общите условия на туроператора и Дертур България. Доплънително ще се свържем с вас, за да уточним детайлите и да получите повтръждението и. И при двата случая ще получите автоматично потвърждение за избраните от вас туристически услуги по имейл, който сте посочили в процеса на резервация.

 

4. Ще получа ли потвърждение за резервацията?

След направата на резервация – ще получите потвърждение от нашата резервационна система, което играе ролята на договор между вас и туроператора. Допълнително ще получите автоматичен имейл с избраните от вас туристически услуги по имейл, който сте посочили в процеса на резервацията, непосредствено след завършването ѝ. При извършване на резервации през интернет сайта на “Дертур България” ООД и възникване на договорни отношения относно туристическите пакети и  туристически услуги, следва да имате предвид, че тези отношения са между Вас и съответния туроператор, като “Дертур България” ООД действа в качеството си на туристически агент. В този случай, Договорът за туристически пакет и/или туристически услуги, респ. потвърждението за сключване на такъв договор със съответния туроператор, се счита за сключен с приемане от Ваша страна на съответните условия, чрез натискане на бутона ”Приемане на Общите условия”.

 

5. Какво е резервация на запитване?

Ако желаният от Вас хотел не е наличен за посочените дати, тъй като контингентът ни е изчерпан. Възможно е да се направи запитване, което е финансово обвързващо. Обработката на запитването отнема стандартно от 1 до 3 работни дни. Ако резервацията бъде потвърдена, тя остава гарантирана според Общите условия на съответния туроператор. В случай че желаната от Вас услуга не се потвърди, не са дължими такси и при възможност ще Ви предложим необвързваща алтернативна оферта. При допълнителни въпроси сме на разположение на на тел. 02/935 57 22 или email office@dertour.bg.

 

6. Сигурно ли е провеждането на пътуването?

При резервация на туристическа услуга можете да бъдете сигурни, че тя ще бъде осъществена (изключваме природни бедствия, пандемии, стачки и т.н.) Пътуванията са индивидуални и не зависят от определена бройка за тяхното провеждане. При нас няма ограничения за минимален или максимален брой хора – всичко зависи от наличността и разписанието.

 

7. Как мога да направя промяна на своята резервация?

Промени на имената, както и промени и анулации на резервациите можете да заявите към нас по телефон или по имейл. По правило за това се начислява съответната такса. За промяна се свържете с нас на тел. 02/935 57 22 или email office@dertour.bg.

 

8. Как мога да анулирам своята резервация?

В сайта не може да анулирате Вашата резервация. Ако желаете да анулирате се свържете с нас на тел. 02/935 57 22 или email office@dertour.bg.

 

9. Резервирали сте наш продукт в туристическа агенция и имате въпрос относно тази резервация?

По договорно-правни причини Ви молим в тези случаи да се обръщате директно към Вашата туристическа агенция. Моля, имайте разбиране за това, че в тези случаи нашият обслужващ център не може да Ви даде информация, но Вашата туристическа агенция с удоволствие ще Ви помогне.

 

10. Как мога да заплатя своето туристическо пътуване?

 

Резервацията си може да заплатите чрез банков превод и също така с кредитна или дебитна карта. 

 

11. Какви банкови детайли са ми необходими за превод?

 

Сметка в лева:

Име/Name: УниКредит Булбанк / UniCredit Bulbank

Swift Code: UNCRBGSF

IBAN: BG61UNCR70001522674417

Tитуляр/Name of holder: ДЕРТУР БЪЛГАРИЯ ООД / DERTOUR BULGARIA LTD.

 

Сметка в евро:

Име/Name: УниКредит Булбанк / UniCredit Bulbank

Swift Code: UNCRBGSF

IBAN: BG77UNCR70001522674517

Tитуляр/Name of holder: ДЕРТУР БЪЛГАРИЯ ООД / DERTOUR BULGARIA LTD. 

Курсът евро - лева, по който работим, е 1,96. Като основание за плащане посочете номера на резервацията.

 

12. С какви кредитни карти може да се направи плащане в сайта?

Може да заплатите Вашата резервация през сайта или чрез предоставен от нас линк със следните кредитни/дебитни карти: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Diners Club и American Express. За плащането на странични разходи и допълнителни услуги на място са валидни условията на съответния търговец.

 

13. В сигурни ръце ли са данните на кредитната ми карта?

Вашите данни при нас са в сигурни ръце! Защото сигурността на Вашите лични данни и информациите за кредитните Ви карти за нас е основен приоритет. Вашите данни се обработват от нас с нужната степен на поверителност и в никакъв случай не се разкриват на трети страни. Използваната от нас технология за кодиране SSL (Secure Socket Layer) гарантира, че данните Ви са защитени от неправомерно използване.

 

14. Кога се извършва плащането на авансовата и остатъчната сума?

Авансов депозит от цената на пътуването се дължи при направа на резервацията онлайн или получаване на нашето потвърждение на резервацията. Стойността на депозита е 35% от цената на пътуването, освен ако за резервираната услуга не важат специални условия. Остатъчната сума трябва да бъде платена до 30 дни преди отпътуване. Този срок е валиден както за банкови преводи, така и за плащания с кредитни или дебитни карти. За краткосрочни резервации, при по-малко от 30 дни преди отпътуване цялата сума е дължима веднага. 

 

15. Застраховани ли са моите вече направени плащания?

На Вашето доверие  да заплатите цената на пътуването си още преди заминаването, ние ще отговорим с една независима застраховка, произтичаща от членството ни в "Германския съюз за застраховане на туристически пътувания VVaG" (DRS). По този начин изпълняваме нормативните изисквания и осигуряваме още по-голяма сигурност за Вашата почивка. Чрез тази застраховка са обезпечени платената цена на пътуването и необходимите разходи за връщане при обявяване на несъстоятелност на туроператора. Удостоверението за сключена застраховка, даващо право на пряк иск срещу застрахователя, може да видите тук.

 

16. Ще получа ли документи за пътуването?

За резервираните от Вас услуги ще получите съответните документи за пътуване. Моля, обърнете внимание преди заминаването на пълнотата на документацията. Проверете точността на резервираните услуги с данните на Вашия ваучер.

 

17. Кога ще получа моите документи за пътуването?

След пълно плащане по резервацията ще Ви изпратим ваучерите за пътуването. Документите за пътуването се издават около 21 дни преди отпътуване, а за краткосрочни резервации в рамките на 24 часа.

 

18. Защо да изберете самолетна почивка през Дертур и какви са правилата на авиокомпаниите?

Предлаганите самолетни почивки са само с редовни полети на реномирани авиокомпании, което може да вдъхне сигурност и спокойствие за осъществяване на пътуването.

Информация за Вашата самолетна почивка:

Посочените часове на полетите са в местни времена. Възможни са евентуални промени в часа на излитане! Моля, направете проверка на интернет страницата на съответната авиокомпания за евентуални промени 24 часа преди указания час на излитане. Ние ще Ви уведомим, ако получим информация за такива промени, но отговорности за проверка на актуалната информация за Вашето пътуване е Ваша. Ако не направите такава проверка е възможно да не можете да осъществите Вашето пътуване, като отговорността ще бъде Ваша поради неизпълнение на указаните необходими действия. Позволеният ръчен и чекиран багаж се определя от опериращата авиокомпания. Обикновено пътниците имат право на 1 брой чекиран багаж с тегло до 23 кг. и 1 брой ръчен багаж с тегло до 6/8 кг и с размери които не надвишават 55/40/20 см. При потвърждаване на резервацията за самолетна почивка вие получавате номер на самолетната резервация. Оnline check-in е бърз и лесен начин да се регистрирате за полет и да запазите Вашето място в самолета през сайта на авиокомпанията, с предоставения от нас код на самолетната резервация (PNR) и/или номера на електронните билети. Регистрирайте се за Вашия полет в удобно за Вас време и място, избягвайки чакане на летището. Всички допълнителни услуги, които предлага авиокомпанията (напр. допълнителен багаж, добавяне на специално оборудване, превоз на домашни любимци, заявяване на специални хранителни менюта и др.) вкл. online check-in и резервиране на конкретни места в самолета - се резервират самостоятелно от клиента. Промяна на име и дата на раждане при вече направена самолетна почивка не е възможно! Паспорт, лична карта, виза, имунизации: Уверете се, че разполагате с валидни документи за пътуване (лична карта/паспорт) с валидност не по-малко от 6 месеца от датата на напускане на страната. Списък на държавите, за които е необходима/не е необходима виза при краткосрочен престой (до 90 дни), за българските граждани, притежатели на обикновени паспорти. Проверете необходими документи за пътуване за конкретна държава тук. Актуална информация за държавите, за които се изисква задължителна или препоръчителна имунизация може да получите от имунизационния кабинет в СРЗИ, проверете тук.

*Тъй като обстановката във всяка държава е изключително динамична – моля след направата на резервация да се обърнете към нашия екип за актуалната информация и нужните документи за пътуване до желаната дестинация (формуляри, имунизации, визи, QR кодове и др.) Междувременно линк с информация тук